„Táltos Autósiskola”

Jogsival új utakon

Egy volt táltosos visszaemlékezése

Gimis osztálytársaim hallva a vezetésről szóló izgalmas sztorikat, többen is követték példámat, és iratkoztak be a Táltosba. Állandó témává váltak a KRESZ-szabályok, a mai közlekedés és persze a városban cirkáló jobbnál jobb kocsikat is pontozni kezdtük. Az osztályból aki csak tehette, a Táltosnál szerzett jogsit. Végzős osztályként nem volt kérdés, hogy BKV-val, vagy kocsival megyünk-e a tanárokhoz szerenádozni. Ilyen ürüggyel szüleink is büszkén adták át nekünk a slusszkulcsot.

Az egyetem alatt saját gépkocsi hiányában a tömegközlekedést vettem igénybe, de nagy dolog volt, amikor az egyetemről kihajtó autók valamelyike engem is felvett a stoppoló diákok közül. Hiába éreztem nagy büszkeséget, amikor (még az előző évezredben) átvettem a gépjárművezetői engedélyt, igazán a gyakorlati vezetéskor ébredtem rá arra, mennyi hasznos dolgot tanultam a Táltos oktatóitól.

Az autóvezetés mára elengedhetetlen tudássá vált, ami nemcsak hogy megkönnyíti mindennapjainkat, de akár az álláskeresésben is kedvezőbb ajánlatokban részesülhetünk, ha rendelkezünk B-kategóriás jogosítvánnyal. 2000-ben szereztem meg az autóvezetői engedélyt a Táltosban, még középiskolásként. Akkor még nem gondoltam volna, milyen hasznossá válik ez a döntésem a későbbiekben, saját ügyeim intézésében.

A KRESZ-szabályok alapos ismertetésén, a műszaki tudnivalók élményszerű átadásán túl rávezettek a vezetés örömére, és felelősségére. A gyakorlati vizsgát követően oktatóm határozott kézfogás mellett vidáman kívánt balesetmentes közlekedést. Én is ezt kívánom előre is azoknak, akik most jelentkeznek, és szeretettel ajánlom minden leendő tanulónak a Táltos Autósiskolát!

Timi, 37 éves, asszisztens, a Táltos volt tanulója